Κάποτε οι κανόνες επαγγελματικού ντυσίματος ήταν αυστηροί. Κουστούμι, πουκάμισο, γραβάτα ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Ευτυχώς για όλους τα πράγματα στους περισσότερους επαγγελματικούς χώρους δεν είναι πλέον τόσο αυστηρά και μας αφήνουν το περιθώριο να «παίξουμε» με το στυλ μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το ντύσιμό μας δεν πρέπει να είναι προσεγμένο ειδικά σε περιπτώσεις που ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο. 


Έτσι λοιπόν πρόεκυψε το περιβόητο smart casual look. Είναι η τρέχουσα τάση στο επαγγελματικό ντύσιμο που ακολουθεί μεν κάποιους βασικούς κανόνες αλλά αφήνει περιθώρια για περισσότερες επιλογές και προσωπικές στυλιστικές επεμβάσεις με στόχο να δείχνεις μεν χαλαρός αλλά και κομψός.


Πως θα δημιουργήστε λοιπόν το δικό σας smart casual στυλ ?

Δείτε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν : 


  • Ένα δύο παντελόνια chino σε κλασσικά χρώματα είναι βασικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα κάθε μοντέρνου εργαζόμενου. Τα προτείνουν όλοι οι σχεδιαστές και τα συμπεριλαμβάνουν στην συλλογή τους όλα τα brands. Είναι η λίγο πιο smart λύση που αντικαθιστά το τζην. Συνδυασμένο με ένα ωραίο πουκάμισο, πλεκτή ζακέτα και loafers είναι μια ιδανική πρόταση για το καθημερινό σας ντύσιμο στο γραφείο.  

  • Eνα κλασσικό τζην σε σκούρο μπλε χρώμα (όχι σκισμένο ή ξεβαμμένο) με μπλούζα και σακάκι συνδυασμένο με μποτάκι είναι ένας ακόμα πολύ καλός συνδυασμός για το γραφείο ή τα επαγγελματικά σας ραντεβού.

  

  • Στο παραπάνω outfit με μονόχρωμο πουκάμισο μπορείτε να προσθέσετε και ένα γιλέκο που θα συμπληρώσει και θα αναβαθμίσει το look.

 

Όποια και από τις παραπάνω προτάσεις αν επιλέξετε μην ξεχάσετε να φορέσετε μαζί και το χαμόγελο σας ...Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε τη μέρα στο γραφείο με θετική διάθεση!