Ήρθε η στιγμή να ξεκαθαρίσετε με όσα ρούχα δεν σας εξυπηρετούν τόσο πρακτικά όσο και ψυχικά. Αρχίστε λοιπόν από την ντουλάπα σας και ανανεωθείτε κάνοντας μεγάλες αλλά και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας.


Βήμα Πρώτο: Ξεκαθάρισμα


Βρείτε ποια από τα ρούχα σας δεν χρησιμοποιείτε καθόλου. Δεν χρειάζεται να τα πετάξετε, μπορείτε να τα δώσετε σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση βοηθώντας κάποιον συνάνθρωπο σας και έτσι η απόφαση σας να γίνει πιο εύκολη. Μην κρατάτε ρούχα μόνο για συναισθηματικούς λόγους ή επειδή σκέφτεστε ότι θα γυρίσουν στην μόδα.

Βήμα Δεύτερο: Οργάνωση


Αφού ξεκαθαρίσeτε όλα τα ρούχα της ντουλάπας σας, ξεχωρίστε τα χειμερινά από τα θερινά ρούχα και φυλάξτε τα χωριστά ώστε να μην είναι ανακατεμένα και σας δυσκολεύουν στην αναζήτηση τους.

-Oργάνωση ανά χρώμα: Για να κερδίσετε χρόνο κάθε πρωί για να ντυθείτε, μπορείτε να προετοιμάζεται το σύνολο σας από το προηγούμενο βράδυ ή να οργανώσετε τα ρούχα σας ανάλογα με το χρώμα τους. Μέσα σε αυτές τις χρωματικές ενότητες, μπορείτε να οργανώσετε τα ρούχα σας και ανάλογα με το σχέδιο ή τον τύπο τους.

-Οργάνωση ανά κατηγορία: Ένας άλλος τρόπος για να οργανώσετε την ντουλάπα σας είναι ανά περίσταση. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα ρούχα μέσα στην ντουλάπα σας σε ρούχα για την δουλειά ρουχα για τις βόλτες σας και σε ρούχα για το σπίτι.

-Οργάνωση ανά τύπο: Αν θέλετε κάθε φορά που ψωνίζετε να γνωρίζετε τι ήδη έχετε μεσα στην ντουλάπα σας, μπορείτε να οργανώσετε τα ρούχα σας ανάλογα με τον τύπο τους: μπουφάν,  παντελόνια, T-shirt,φορέματα, κτλ. Έτσι θα γνωρίζετε τι έχετε και θα αποφύγετε τις περιττές αγορές!